Zorg voor mens en dier

zorg­boerderij

“Als het ritme in je leven klopt, swingt het.”

Het werken op de boerderij geeft ritme. De varkens hebben hun ritme, net als de dag, de week, het jaar en de natuur. Als alle ritmes met elkaar kloppen ga je mee in het moment en kun je genieten van het hier en nu.

De dieren op de boerderij oordelen niet, ze nodigen wel uit om contact te maken. Het werk op onze zorgboerderij is fysiek, wat zorgt voor minder stress, meer vrolijkheid, minder depressiviteit, een beter immuunsysteem. En ga zo maar door… Dit maakt het werken op de boerderij gezond. Het draagt bij aan je welzijn en dat is de reden dat wij gestart zijn met de zorgboerderij. Een unieke plek om weer in je ritme te komen, om welke reden dan ook.

Op de boerderij word je uitgenodigd om samen te werken, zorg te dragen voor je omgeving. Wederkerigheid, jij leert van mij en ik leer van jou, is hierin belangrijk. Net als humor. Bij ons doe je mee in de maatschappij, je helpt bij het ontwikkelen van een duurzaam product: eerlijk varkensvlees en groente. Hierdoor zal je eigenwaarde (weer) groeien en we zorgen voor de juiste begeleiding. Want we leveren altijd zorg op maat. Samen met de cliënt zoeken we naar werkzaamheden die passen bij zijn of haar zorgvraag en doelen.

De varkens op Dijk43 zorgen ervoor dat er het hele jaar door voldoende werk is op onze boerderij.

Voor wie?

Wij bieden mensen met een hulpvraag de mogelijkheid voor dagbesteding op de boerderij. Dit betekent dat we je hulpvraag en je interesses en speciale wensen, eerst in kaart brengen. Dit kunnen we doen samen met de mensen die belangrijk voor je zijn. Wat vind je leuk, waar ben je goed in. wat zou je willen leren? Wil je afwisseling in werkzaamheden, of liever activiteiten in een vaste structuur? We hebben een breed activiteitenaanbod. Je kunt meewerken in allerlei activiteiten. We houden erg van gezelligheid! We willen kunnen genieten van elkaar, van het werk en van het samen dingen ondernemen.

Neem contact met ons op en we gaan kijken hoe we jou kunnen helpen!

Wat vind je bij ons?

Bij Dijk43 vind je van alles! Natuurlijk zijn er de varkens, buiten in de wei en in de stal, waar de kleine biggetjes geboren worden. Maar daarnaast hebben we ook twee pony’s, konijnen, kippen, een hond en natuurlijk onze (moes)tuin.

Er is altijd genoeg te doen op en rond de boerderij. We onderzoeken graag samen met jou waar je behoefte ligt en wat je wil leren. Hier zoeken we dan de geschikte werkzaamheden bij. Dit kan zijn op het land, in de stal, in de houtwerkplaats, in de keuken…. Of misschien werk je liever in een atelier?

Waarom varkens? Varkens zijn heerlijke dieren om mee te werken. Ze zijn intelligent, maken contact en ze oordelen niet. De geboorte van de biggen en het verzorgen en knuffelen hiervan werkt vertederend. Meehelpen om de dieren op te laten groeien geeft je een goed gevoel, je helpt mee aan de zorg voor de dieren en zorgt daarmee voor een beter gevoel van eigenwaarde.

Ben je geïnteresseerd in onze zorgboerderij? Je bent van harte welkom om een keer te komen kijken op Dijk43! Neem contact met ons op en we laten je weten wanneer het uitkomt.

Over Dijk43

De Boerderij >

Privacyreglement

We gaan bij Zorgboerderij Dijk43 heel bewust om met de privacy van onze cliënten. Lees er alles over in onze privacyreglement.

Klachtenreglement

Uiteraard hopen we dat het niet nodig is, maar mochten er klachten zijn over onze dienstverlening richting cliënten, dan is onze werkwijze en afhandeling beschreven in ons reglement. Lees hier ons klachtenreglement. 

locatie
© 2024 Dijk43 | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Privacy verklaring | Vormgeving en invulling Thumbs Up | Realisatie Sieronline