Zorg voor mens en dier

Over Dijk43

Dijk43 is de plek waar zorg voor mens en dier hand in hand gaan. De naam is afgeleid van de plek, je vindt onze boerderij aan de Krommedijk 43 in Klarenbeek. Sinds 1974 zijn er varkens te vinden op de boerderij. Eerst in grootschalig verband, ingericht op de wereldmarkt. Maar sinds 2019 doen we het op een andere manier: duurzaam, diervriendelijker en met cliënten op onze zorgboerderij. Tegenwoordig lopen onze varkens lekker buiten als dat kan. Ze genieten van het buiten zijn en de aandacht van mensen.

Het draait op Dijk43 om mensen, dieren, een eerlijk stukje vlees en zorg. Mensen zorgen voor mensen, mensen zorgen voor dieren en dieren zorgen weer voor mensen. Kwaliteit van zorg voor mens en dier en nuchterheid staan bij ons centraal.

De boerderij wordt gerund door Wilma en Tonnie. Al jaren zorgen zij ervoor dat er varkens worden grootgebracht aan de Krommedijk, om te gaan van zaadje tot karbonaadje.

De keuze om kleinschaliger varkens te gaan houden in combinatie met een zorgboerderij past bij hen. Er is bij Dijk43 persoonlijke aandacht voor mens en dier. We zijn geen massabedrijf, maar juist kleinschalig en persoonlijk. En we werken altijd met een nuchtere inslag. Dijk43 is de plek waar iedereen zichzelf kan zijn!

Wat vind je bij ons?

Op onze boerderij vind je natuurlijk varkens, want daar ligt onze oorsprong. Maar daarnaast hebben we ook twee pony’s, konijnen, kippen, een hond en natuurlijk onze (moes)tuin.

Er is altijd genoeg te doen op en rond de boerderij. Ben je geïnteresseerd in ons eerlijke varkensvlees of de zorgboerderij? Je bent van harte welkom om een keer te komen kijken op Dijk43! Neem contact met ons op en we laten je weten wanneer het uitkomt.

Dijk43, de plek waar we zorg bieden aan mens en dier, wordt gerund door Imke en Wilma. Wij stellen ons graag aan je voor!

Imke van de Griendt, boerin en begeleider

Beide diploma’s heeft ze ‘in de pocket’. Omgaan met mensen die een zorg- of hulpvraag hebben is haar met de paplepel ingegoten, haar beide ouders hebben in de zorg gewerkt.

Wat typeert Imke? Haar waarneming is enorm goed. Ze ziet veel en vindt daarbij een goede sfeer belangrijk. Ze werkt zowel methodisch als intuïtief. Die combinatie maakt haar tot een goede zorgbegeleider. Iemand die het belang van de cliënt altijd voorop heeft staan, vanuit een onvoorwaardelijke ondersteuningsrelatie waarin wederkerigheid een belangrijke rol speelt. “Ik probeer voor cliënten zoveel mogelijk ‘het gewone leven’ te realiseren. Ik ga daarbij graag de dialoog aan om te onderzoeken waar iemands kwaliteiten liggen en om ze te helpen om hun levenspad te lopen. Daarbij vind ik het enorm belangrijk dat er verbinding is tussen denken, voelen en willen. Dus tussen hoofd, hart en handen. En dat is precies wat we op de zorgboerderij Dijk43 kunnen bieden!”

Wilma Veldhuis, boerin

Onze boerin Wilma is sociaal, opgewekt, een harde werker, doorzetter en nuchter. Zij heeft enorm veel kennis in huis over de dieren en planten op de boerderij.

Wat typeert Wilma? Haar vakmanschap op de boerderij. Ze weet alles en weet alles ook draaiende te houden. Maar ze is ook zeer creatief en kan lekker koken. Als voormalig bloemsierkunstenaar houdt ze van de romantiek op de boerderij. Wilma: “Sfeer en gezelligheid is voor mij heel belangrijk. Dat begint met je ergens thuis voelen. Op onze boerderij is dat bijvoorbeeld samen koffiedrinken met zelfgebakken appeltaart. Of een mooie bloemenweide en pluktuin. Genieten van de varkens die buiten lopen. Na het harde werken even ‘uitpuffen’ onder de houten veranda. Geluk zit in de kleine dingen!”

Wilma woont sinds 1994 op de boerderij aan de Krommedijk en is getrouwd met Tonnie. Tonnie is een altijd optimistische ondernemer, een boer die overal voor open staat.

Eerlijk varkensvlees

Op Dijk43 wordt op een duurzame en natuurlijke manier voedsel geproduceerd met volledige openheid naar de consument. Met passie en liefde worden de varkens bij ons grootgebracht. Het resultaat: lekker en verantwoord varkensvlees, dat wij rechtstreeks aan jou leveren!

Zorgboerderij

Zorg voor mens >
locatie
© 2020 Dijk43 | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Privacy verklaring | Vormgeving en invulling Thumbs Up | Realisatie Sieronline